به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سیانان، این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود با بیان اینکه مقامهای (رژیم) اسرائیل با مفاد این توافق موافقت کردهاند، اظهار کرد: اگر حماس هم با مفاد این توافق و آزادسازی اسرا موافقت کند، یک آتشبس ۶ هفتهای در غزه برقرار خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: در صورت برقراری این آتشبس ۶ هفتهای، در مرحله دوم این پیشنهاد برای دستیابی به یک آتشبس ماندگارتر تلاش خواهد شد.
این مقام آمریکایی با بیان اینکه ایالات متحده در چند هفته گذشته نشستهایی را در رژیم صهیونیستی و پاریس برای دستیابی به آتشبس برگزار کرده است، خاطرنشان کرد: همچنین برگزاری این نشستها در روز شنبه در دوحه قطر نیز ادامه داشته است.
به گزارش ایرنا، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیشتر در پی اعلام اینکه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از دستیابی به توافق آتش بس موقت با حماس طفره می رود، اعلام کرد: فرصت توافق میان حماس و (رژیم) اسرائیل برای آتشبس موقت و آزادی اسیران وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه (۲ اسفند) در جمع خبرنگاران درباره اظهارات بنی گانتس عضو شورای جنگ اسرائیل درباره احتمال توافق جدید برای آزادی «گروگانهای اسرائیلی»، گفت: «نمیخواهم در مورد این مذاکرات با جزئیات صحبت کنم اما همانطور که قبلا گفتیم، ما فکر میکنیم فضایی برای دستیابی به یک توافق وجود دارد.»
میلر تصریح کرد: ما خواهان توافقی هستیم که آتشبس موقتی را تضمین کند که منجر به آزادی گروگانها و ارائه کمکها به غزه شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: فرصتی برای توافق در مورد گروگانها وجود دارد و ما به کار روی این موضوع ادامه خواهیم داد. ما هنوز بر این باوریم که فضا برای دستیابی به یک توافق موقت در غزه وجود دارد.
همچنین یکی از رهبران حماس نیز پیشتر (یکشنبه ۶ اسفند) در اظهاراتی گفت: خوشبینیها درباره نزدیک بودن زمان دستیابی به توافق مبادله اسرا چندان واقعی نیست.
این شخصیت برجسته که نام وی ذکر نشده است، افزود: برای پایان دادن به رنجهای ملت و متوقف کردن جنگ، با کمک میانجیها با نگاه مثبت همکاری کردیم.
وی اظهار کرد: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از پذیرش مهمترین خواستههای ما درباره توقف جنگ، عقب نشینی کامل از نوار غزه و بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه خودداری میکند.
این فرمانده برجسته جنبش حماس، تصریح کرد: کشتار ساکنان شمال نوار غزه از طریق گرسنگی دادن، یک قتل عام است که مسیر مذاکرات را تهدید میکند.
مذاکرات برای برقراری دور جدید آتش بس و مبادله اسرا میان حماس و اسرائیل تاکنون به نتیجهای نرسیده است اما شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز به نقل یک منبع سیاسی اسرائیلی پیشتر اعلام کرد که اسرائیل در حال بررسی اعزام هیاتی به مصر برای ادامه مذاکرات بر سر آتش بس احتمالی یا معامله آزادی گروگانها با حماس است.
ای بی سی نیوز به نقل از این منبع گفت که آخرین دور مذاکرات در قاهره یک خوش بینی محدود ایجاد کرده است.
مصر، همراه با قطر و آمریکا به عنوان میانجی مذاکرات بین حماس و اسرائیل هستند.
«ماجد محمد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر هم پیشتر در اظهاراتی در این باره گفته است: «اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مبنی بر فشار قطر به حماس برای آزادی گروگانها چیزی جز تعلل و طولانی کردن جنگ نیست.»
او تصریح کرده است: «نخستوزیر اسرائیل خوب میداند که قطر از روز اول متعهد به میانجیگری، پایان دادن به بحران و آزادی گروگانها بوده است.آتشبس بشردوستانه که باعث آزادی ۱۰۹ گروگان شد، ثابت کرد که مذاکره تنها راه حل برای بازگرداندن آنها و پایان دادن به تشدید تنش است».
«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به تازگی به سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر و با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «دیوید بارنیا» رئیس سازمان امنیت اطلاعات خارجی رژیم اسرائیل (موساد) دیدار و گفت وگو کرده است.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز در سفر به منطقه خاورمیانه اعلام کرد هنوز امکان دستیابی به توافق آتش بس میان تلآویو و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و آزادی اسرا وجود دارد.
روزنامه «هاآرتص» اسرائیل گزارش داده است که توافق حماس و اسرائیل در زمینه تبادل اسیران تا پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان قطعی خواهد شد.
گفته می شود، توافق تبادل اسرا و توقف (وقفه) جنگ اسرائیل در غزه شامل ۶ هفته خواهد شد اما هنوز اسرائیل و حماس درباره بسیاری از مسائل اصلی مذاکرات به ویژه مدت زمان توقف درگیری، از هم فاصله دارند.
اسرائیل مدعی است که همچنان ۱۳۴ اسیر این رژیم در غزه هستند، همزمان نیز منابع فلسطینی اعلام کردند که حدود ۸ هزار و ۸۰۰ فلسطینی نیز همچنان در زندانهای اسرائیل به سر میبرند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی»، جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما